Om Medicinhåndbogen®

Revisionsdato: 01.05.2018

Medicinhåndbogen® udkom første gang i 1985. 

 

Den første version af Medicinhåndbogen® var et alfabetisk opslagsværk i telefonbogsformat, der indeholdt information om alle lægemidler markedsført i Danmark - direkte oversat fra de sundhedsfagliges "Lægemiddelkataloget®". 

 

Siden udviklede Medicinhåndbogen® sig til også at indeholde en CD-rom, hvor informationen kunne læses. Sidste bog-version udkom i 2007 og var en tre-binds udgave, der var opdateret med sygdomsbeskrivelser, tegninger, fotografier og log in til hjemmesiden www.medicinhåndbogen.dk / www.medicinhaandbogen.dk. 

 

Fælles portal i 2011
I 2010 blev medicinhåndbogen.dk et frit tilgængeligt site og i 2011 blev sitet endeligt lagt sammen med det daværende Medicin.dk (tidligere lægemiddlekataloget.dk og lmk.dk) under det nye fælles navn "Medicin.dk". I dag er Medicin.dk stadig den fælles portal med de tre undersites; min.medicin.dk til borgere og patienter, pro.medicin.dk til sundhedsprofessionelle og indlægssedler.dk, der indeholder elektroniske, læsevenlige versioner af de indlægssedler, der ligger i medicinæsken. 

 

Min.medicin.dk er en redigeret oversættelse til almindeligt dansk af lægemiddelinformationen på pro.medicin.dk. Desuden indeholder min.medicin.dk også information om fx sygdomme, undersøgelser og andre relevante artikler. 

 

Min.medicin.dk's information bliver bl.a. brugt i kommuner, på sygehuse og hospitaler, på netdoktor.dk, apoteket.dk etc.  

 

Har du spørgsmål vedrørende den tidligere Medicinhåndbogen® eller min.medicin.dk, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@medicin.dk.