FAQ om Medicin.dk

Revisionsdato: 20.01.2021

1. Sådan finder du det, du søger på medicin.dk 

Hvordan finder jeg rundt? Du kan bruge de fire menupunkter øverst på siden, eller du kan bruge "burger-menuen" (de tre små vandrette streger) i højre hjørne. Desuden kan du finde de mest besøgte menupunkter nederst på alle sider. 

 

Hvor finder jeg film om, hvordan man bruger astma- og KOL inhalatorer og spray? Filmene, der viser korrekt brug af astmainhalatorer, er placeret på alle relevante præparater. Det er markeret med et filmkamera i den lysegrå bjælke, hvis der er en tilgængelig instruktionsfilm. Du kan også finde dem under menupunktet instruktionsfilm. 

 

Hvor finder jeg antibiotikavejledningen? Den ligger under fanen "Behandlingsområder" på Medicin.dk Professionel.  

 

Hvor finder jeg regler for tilskud til medicin? Du finder regler for tilskud under fanen ”Om medicin".  

 

Hvorfor kan jeg ikke finde præparatet på medicin.dk? Hvis du er sikker på, at du har stavet ordet korrekt, så skyldes det formodentlig, at præparatet/indholdsstoffet ikke er optaget i medicin.dk’s database. Det kan skyldes, at det er udgået fra markedet, eller at det ikke er registreret som et lægemiddel i Danmark. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du undrer dig over, at du ikke kan finde det, du søger. Skriv til kontakt@medicin.dk.  

 

Hvorfor kan jeg ikke finde et udgået præparat? Præparater, der er udgået for mere end tre måneder siden, kan ikke søges frem på Medicin.dk. Du kan læse mere i artiklen Udgåede og ikke markedsførte lægemidler. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om et udgået præparat, da vi på Medicin.dk internt har adgang til information om præparater udgået for mere end tre måneder siden. Skriv til os på kontakt@medicin.dk.  

 

Hvorfor er der ikke nogen indlægsseddel? Medicin.dk er afhængig af, at medicinvirksomhederne lægger nye indlægssedler på Lægemiddelstyrelsen hjemmeside indlægsseddel.dk, for at de kan vises på medicin.dk - indlægssedler. Er der derfor ikke nogen indlægsseddel, når du kommer fra Medicin.dk Professionel eller Borger, skyldes det formodentlig, at den endnu ikke er lagt på Lægemiddelstyrelsens side.  

 

2. Om søgefunktionen 

Jeg kan ikke søge på "*endelse", hvad gør jeg? Du skriver endelsen i søgefeltet og trykker enter. Så får du en række søgeresultater. Søgeresultaterne er grupperet efter emne. Du kan nu lede efter præparatet under gruppen "Præparater".  

 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan stave det ord, jeg vil søge på? Du staver ordet, så godt du kan i søgefeltet og klikker enter. Der er fonetisk søgning på Medicin.dk, så i de fleste tilfælde vil søgefunktionen give dig forskellige forslag til det ord, den tror, du mener. Hvis du kender det første bogstav, kan du også folde alfabetet (lige til højre for søgefeltet) ud, og søge ved hjælp af det. Søgeresultaterne vil blive grupperet efter emne. 

 

Hvorfor får jeg ikke noget søgeresultat? Prøv at stave ordet på en anden måde. Selvom der er fonetisk søgning på medicin.dk, så fanger maskinen ikke alle staveforslag. Hvis du søger på et præparat, og du staver det korrekt, kan det skyldes andre årsager, at du ikke får et søgeresultat. Se ovenfor under "Hvorfor kan jeg ikke finde præparatet i Medicin.dk". Vi vil altid gerne høre fra dig, hvis du søger på ord, som du ikke får noget resultat på. Send en mail til kontakt@medicin.dk og skriv, hvad du søgte på, og at du ikke fik noget søgeresultat.  

 

3. Om at undgå forsiden 

Hvordan undgår jeg "forside-forsiden", når jeg skal på medicin.dk? Du sætter Medicin.dk Professionel, Medicin.dk Borger eller Medicin.dk Indlægssedler op som "favorit" på din computer (uden www). På den måde slipper du for at skulle forbi forsiden, hver gang du skal på medicin.dk.  

 

4. Om Medicin.dk 

Er Medicin.dk en offentlig instans? Nej. Medicin.dk ejes af Dansk Lægemiddel Information A/S, som er et datterselskab til Lægemiddelindustriforeningen, Lif, (Lægemiddelindustriens brancheorganisation).  

 

Læs mere om de redaktionelle retningslinjer for medicin.dk professionel og borger

 

Hører medicin.dk sammen med Lægemiddelstyrelsen? Nej, men Medicin.dk samarbejder med Lægemiddelstyrelsen. Medicin.dk modtager hver 14. dag "Medicinpriser" fra Lægemiddelstyrelsen. "Medicinpriser" er en fil, der indeholder de nyeste opdateringer på lægemiddelmarkedet i Danmark. Du kan også finde Medicinpriser på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. 

 

5. Om indholdet i Medicin.dk 

Hvorfor kan der være uoverensstemmelse mellem informationen i produktresumé og Medicin.dk vedrørende graviditet og amning? Medicin.dk’s præparattekster tager udgangspunkt i de godkendte produktresuméer, men bruger også andre kilder bl.a. de nyeste videnskabelige undersøgelser og lægefaglige specialisters kliniske erfaring. Derfor kan Medicin.dk´s anbefalinger til gravide og ammende godt afvige fra det, som står i produktresuméet.  

 

Hvorfor er doseringen angivet anderledes på Medicin.dk end i produktresumé? Medicin.dk´s doseringstekster tager udgangspunkt i de godkendte produktresuméer, men bruger også andre kilder bl.a. de nyeste videnskabelige undersøgelser og lægefaglige specialisters kliniske erfaring. Derfor kan Medicin.dk´s anbefalinger til dosering af et lægemiddel godt afvige fra det, som står i produktresuméet.  

 

Hvorfor er der forskel på informationen i interaktionsdatabasen.dk og på Medicin.dk? I Medicin.dk medtages alle de røde og de gule interaktioner fra interaktionsdatabasen. Derudover nævnes interaktionerne fra produktresuméet. Kontraindicerede interaktioner fra produktresuméet placeres også under kontraindikationer i den enkelte præparatbeskrivelse.  

 

Læs mere om medicin.dk 

 

Se flere tips til brug af Medicin.dk Professionel

 

Skriv til os på kontakt@medicin.dk, hvis du ikke fik svar her.