Medicin.dk integreret i dit omsorgssystem eller EOJ?

Revisionsdato: 29.12.2020

jere1. Hvad betyder "integration" af data i dit system? 

Integrationen af medicin.dk data i dit system betyder, at du med et enkelt klik på et lægemiddel i borgerens medicinliste kommer direkte til information om lægemidlet i medicin.dk (borger eller professionel). Det effektiviserer arbejdsgange, skaber tryghed og mindsker risikoen for fejl*. I de fleste tilfælde sender vi data som webservice, men der er forskellige muligheder. Kontakt os for at høre mere om webservice og få tilsendt specifikation, tmr@medicin.dk. 

 

2. Omsorgssystemer, hvor integration allerede er mulig? 

Lige nu er integrationen tilgængelig i brugergrænsefladen i disse systemer: 

  • KMD Nexus (KMD)
  • Columna Cura (Systematic)
  • VITAE Suite (DXC.technology)
  • EG Sensum Bosted (EG data)

 

Se også hvordan andre hjemmesider, fx apoteket.dk og netdoktor.dk, bruger data fra medicin.dk

 

3. Kan jeg prøve det gratis - og hvad er prisen, hvis jeg ønsker integrationen? 

Ja! Vi tilbyder en gratis prøveperiode, så du har mulighed for at afprøve om den hurtigere adgang til medicin.dk giver den værdi, du ønsker dig. Du skal dog være opmærksom på, at din systemudbyder kan kræve et gebyr for opstart af prøveperiode. 

 

Hvis du efter endt prøveperiode, der som regel er 3-6 måneder, ønsker at fortsætte, så er prisen 55 øre pr. borger i kommunen pr. år. 

 

Priseksempel: Kommune med 35.000 indbyggere koster 35.000 x 0,55 Kr. = Kr. 19.250,- pr. år 

 

4. Ja tak - hvordan gør jeg? 

Hvis du ønsker en gratis prøveperiode på integrationen, så kontakt os for at aftale tidspunkt. Kontakt derefter jeres kontaktperson hos jeres systemudbyder.  

Ønsker I efter endt prøveperiode at fortsætte integrationen, så sender vi jer en kontrakt på aftalen. Ønsker I ikke at fortsætte, da ophører den gratis integration blot den aftalte dato. 

 

KONTAKT: Skriv eller ring til 


Projektleder Tone M. Reersted på tmr@medicin.dk eller tlf. 39274488 eller  

 

Hvad siger brugerne? 

Brugerne, der i dag har købt integrationen, er rigtig glade for det. De giver udtryk for, at det effektiviserer arbejdsgange og højner patientsikkerheden: 

 

"At have medicin.dk integreret i vores dokumentationssystem sparer en del arbejdsgange og dermed tid. Samtidig øger det patientsikkerheden, da man med ét klik slår det præcise præparat op, man kommer ikke til at tage fejl af evt. enslydende handelsnavne."  

SOSU-assistent Vibeke Lange, hjemmeplejen Bygaden i Høje-Taastrup Kommune

 

"At have medicin.dk integreret i KMDcare er en kæmpe hjælp i hverdagen. Lad os sige, vi sparer ca. 5 sekunder pr. medicinopslag. Det bliver rigtig meget tid, vi sparer på den måde på årsbasis. 

Det gør helt klart arbejdsgangen lettere og hurtigere, når medicin.dk er integreret i KMDcare. Integration med medicin.dk er prisen værd og kan klart anbefales andre kommuner."  

tidl. SOSU-assistent og sagsbehandler for utilsigtede hændelser, Niels Holck Hauge, Tingager plejehjem i Faaborg-Midtfyn

 

Se liste over kommuner, der har tilkøbt integration med medicin.dk

 

 

*Kvalitativ analyse foretaget for medicin.dk af Analyseinstituttet Wilke, forår 2017.