FAQ min.medicin.dk app iOs

Revisionsdato: 13.07.2018

Her kan du finde svar på typiske spørgsmål om min.medicin.dks medicin-app. 

 

Hvor finder jeg min.medicin.dk-app'en? 

Du kan hente min.medicin.dk-app'en til iOS i App store (minimum systemkrav er iOS 6.1) og til Android i Google play (minimum systemkrav er Android 2.2). 

 

Er den gratis? 

Ja. 

 

Hvorfor er app'en så længe om at hente data? 

Når du henter app'en, er den tom. Det betyder, at første gang du åbner den, skal den hente alle data. Da det er store mængder data, der skal hentes, vil det typisk tage 1-5 minutter afhængig af din forbindelses hastighed. 

 

Hvordan opdateres data i app'en? 

Hver 14. dag - i takt med Lægemiddelstyrelsens "Medicinpriser" - opdateres data i app'en. Det sker automatisk. Husk at slå dataroaming fra i udlandet, hvis du ikke ønsker app'en skal opdatere, mens du er i udlandet. 

 

Indeholder app'en det samme som hjemmesiden min.medicin.dk? 

Nej, app'en indeholder kun information om medicin og om tilskud- og udleveringsregler. 

 

Hvordan søger jeg? 

Når du søger, søger du både i præparater og indholdsstoffer (det aktive stof i præparatet). Du får dog kun vist præparater i søgeresultatet - og ikke indholdsstoffer. Hvis du fx søger på "par", vil du få vist præparater, hvis indholdsstof, hedder noget med "par" og du vil få vist præparater, der hedder noget med "par". Hvis du søger på noget, der ikke findes i databasen vises en tom side. 

 

Hvad gør jeg, hvis søgeresultatet vises bagved tastaturet? 

Klik på skærmen, så forsvinder tastaturet. 


Hvordan laver jeg min egen opsætning?
 

Du går ind i menuen under punktet "Min opsætning" og flytter rundt på emnerne ved at trække dem på plads. 

 

Hvordan gemmer jeg mine favoritsider? 

Du klikker på + ikonet i øverste højre hjørne, så gemmer app'en den pågældende side som en af dine favoritter. 

 

Hvor finder jeg mine favoritter? 

Du finder dine favoritter ved at klikke på ikonet (en opslået bog) helt til højre i søgefeltet. Ikonet fremkommer først, når du har oprettet en favorit. 

 

Hvad bruges + til, der vises ved siden af præparatnavnet i toppen? 

Når du er på et præparat, og du klikker på +, så tilføjes dette præparat til dine favoritsider. Du kan hente dine favoritter ved at klikke på ikonet (en opslået bog) helt til højre i søgefeltet. 


Hvad skal stregkode-ikonet bruges til? 

Hvis du klikker på stregkode-ikonet, kan du scanne stregkoden på din medicinpakke. Så vil du få vist informationen om medicinen. 

 

Kan jeg scanne stregkoder på medicinæsker med app'en? 

Ja. Klik på stregkode-ikonet i øvre højre hjørne. Hold telefonen/tablettens kamera foran stregkoden i passende afstand, indtil der kommer en grøn firkantet ramme og en bip-lyd. 

 

Hvordan kommer jeg tilbage til beskrivelsen af medicinen, når jeg har været inde på min.medicin.dk? 

Du skal klikke på hjem-knappen på din iPhone/iPad, så du igen kommer til forsiden på din telefon, der hvor du kan se dine app's. Her skal du vælge medicin.dk app'en igen og vælge præparatet igen. 

 

Hvordan udarbejdes min.medicin.dk? 

Informationen på min.medicin.dk er en "oversættelse" til almindeligt dansk af informationen på pro.medicin.dk. Pro.medicin.dk udarbejdes, efter videnskabelige principper, af mere end 300 lægefaglige forfattere og referenter. Læs mere om redaktion, redaktionelle retningslinjer m.m. på pro.medicin.dk.  

 

Hvor ofte opdateres min.medicin.dk?
Information om priser og pakninger, ny og udgået medicin og ændringer i firma- og præparatnavn opdateres hver 14. dag i takt med Lægemiddelstyrelsens Medicinpriser. Øvrige tekster revideres årligt. 

 

Hvem står bag min.medicin.dk? 

Det gør Dansk Lægemiddel Information A/S