Undgå diarré på rejsen
Revisionsdato:
21.01.2021
Duften af krydret, grillet lammekød, synet af store, farverige stabler af eksotiske frugter og grøntsager kan friste på udenlandske markedspladser. Men mad og drikke kan overføre infektionssygdomme.
Typisk vil det være diarré, som skyldes bakterier, virus eller parasitter. Du skal generelt betragte al rå mad som smittefarligt.
Tips til mad og drikke på rejsen
|
Op mod 50 % af rejsende til Afrika, Asien, Sydamerika og Mellemøsten får rejsediarré med tynd, vanddig afføring, mavekneb og kvalme. Som regel går det over af sig selv, men hvis du har høj feber mere end tre dage, eller diareén fortsætter mere end 14 dage, bør du søge læge. Også hvis der er blod eller slim i afføringen, bør du søge læge. Antibiotika kan mildne og forkorte forløbet af diarré fra typisk tre til et døgn.
Læs om vaccination på rejsen
Læs om myggestik og sex på rejsen
Læs tips om ophold i solen, solbeskyttelse og D-vitamin.