Dicillin® tilbagekaldes

Publiceret: 06.02.2023

 

Dicillin® 500 mg tilbagekaldes og patienter, der er i behandling med Dicillin® 500 mg kapsler, skal gå på apoteket og få byttet medicinen", skriver Lægemiddelstyrelsen i en nyhed den 6. februar 2023.  

 

Styrelsen skriver "Det er vigtigt, at man ikke afbryder sin behandling, men at man får ombyttet til et andet antibiotika-præparat. Apotekerne er informeret om, at de skal udlevere alternativ medicin".  

 

Multiresistente bakterier stammer muligvis fra Dicillin®  

Lægemiddelstyrelsen er blevet opmærksom på, at et mindre antal patienter, der er blevet behandlet med Dicillin® 500 mg, som er et antibiotkum, fra firmaet Sandoz, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, og at bakterien muligvis stammer fra lægemidlet. 


Lægemiddelstyrelsen skriver "Der er inden for fire måneder fundet ni bekræftede tilfælde hos patienter, som ikke har nogen relation til hinanden. Patienterne har fået konstateret bakterien i løbet af månederne fra oktober 2022 til januar 2023, og mistanken retter sig på nuværende tidspunkt imod et enkelt parti Dicillin, der er fremstillet i september 2022". 

 

Læs nyheden i sin helhed på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside