Scan medicinpakken med mobilen

Publiceret: 28.02.2023

 

Når du bruger Medicin.dk på mobilen, kan du scanne stregkoden på medicinpakken og få vist information om medicinen. Så får du information om medicinen, uden at du behøver skrive medicinnavnet i søgefeltet.  

 

Sådan gør du:  

  • Åbn din telefon, og gå på Medicin.dk Pro, Medicin.dk Borger eller Medicin.dk-indlægssedler (NB. Du skal være på hjemmesiden - ikke appen).
  • Klik på stregkode-ikonet ved søgefeltet.
  • Scan stregkode eller datamatrix-kode (ligner QR-kode) på medicinpakken, og vupti så får du vist information om medicinen.

 

 

ScannerPro 

 

Hvad kan scannes?
Scanneren kan scanne traditionelle stregkoder (barcodes) og de nye firkantede koder (datamatrix-koder, der ligner QR-koder). Hvis du scanner noget, der ikke er et lægemiddel, vil du blot få at vide, at der ikke er noget resultat. Du kan scanne fra mobiltelefoner, iPads eller tablets, der har et kamera tilknyttet. 

 

Stregkodescanner 

 

Hvorfor? 

Med scanneren bliver det nemmere at få hurtig adgang til information om medicin. Udviklingschef hos Medicin.dk, Anette Petersen forklarer: "Du behøver ikke længere skrive medicinens navn i søgefeltet - og dermed heller ikke kunne stave medicinens navn korrekt. Og du risikerer ikke at komme til at slå et forkert lægemiddel op, når du scanner pakningen. Så det er både en forbedring af tilgængeligheden af informationen - og af medicin- og patientsikkerheden generelt".  

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til scanneren, er du velkommen til at skrive til Anette Petersen på ap@dli.dk eller kommunikationsansvarlig Tone Marstrand på tmr@medicin.dk.