Medicin.dk udvider det nordiske samarbejde

Publiceret: 28.02.2022

 

Nordisk samarbejde udvides 

Medicin.dk har siden 2007 samarbejdet med Sverige, Finland og Norge om en fælles database med fotos af tabletter og kapsler. Nu udvides samarbejdet med en fælles nordisk database, der indeholder billeder af medicinpakninger. I første omgang i samarbejde med Norge 

 

For 15 år siden indgik Medicin.dk samarbejde med vores nordiske søstervirksomheder om at fotografere lægemidler og lagre data i et fælles Nordisk Identifikations System (NIS). Det betød, at de nordiske lande fik adgang til fotos af medicinen og kunne downloade og lægge dem i egne databaser på hhv Fass.se, Felleskatalogen.no og Lääketietokeskus.fi og benytte dem frit i de enkelte lande.  

 

Nu er samarbejdet udvidet til også at gælde den fælles database, MockUpload, der indeholder perspektivbilleder af medicinpakninger.  

 

Flad pdf bliver til perspektivbillede
Databasen fungerer ved, at den enkelte medicinvirksomhed uploader deres pakningsmockup - typisk den pdf, der sendes til trykkeri for at få trykt medicinpakningen - i den nordiske pakningsdatabase mockupload.medicin.dk. Når pdf’en er uploaded, ”folder” databasen pakningen, og der skabes derefter et perspektivbillede af medicinæsken. 

 

I Danmark bliver perspektivbillederne p.t. vist i Apotekerforeningens app Apoteket, og på Medicin.dks underside - indlægssedler.dk - se et eksempel på et perspektivbillede her

 

I første omgang har Medicin.dks samarbejdspartnere på Felleskatalogen.no i Norge valgt at deltage i samarbejdet. ”Vi er meget glade for samarbejdet omkring pakningsbillederne”, siger Bente Cecilie By Jansen, som er redaktør på Felleskatalogen.no. ”Når vi indgår den her type samarbejde på tværs af landene i Norden, sparer vi både tid og ressourcer, og giver samtidig vore brugere et bedre produkt”, konkluderer hun. På Felleskatalogen skal pakningsbillederne i første omgang vises på Felleskatalogen.no sammen med de elektroniske indlægssedler. 

 

Vil du høre mere om at uploade pdf’er, eller er du interesseret i at bruge billederne, så skriv til os på kontakt@medicin.dk.