En delekærv er ikke altid en delekærv

Publiceret: 16.12.2016

 

Når en tablet har en delekærv, skelner man mellem, om "Tabletten kan deles i to lige store tabletter", eller om "Delekærven er der, for at tabletten kan deles, så den er nemmere at synke, ikke for at kunne dosere to halve tabletter".  

 

Er en delekærv altid en delekærv? 

 

Information om delekærv på præparatbeskrivelserne på medicin.dk 

På medicin.dk har vi valgt at: 

 

  • Delekærv/krydskærv skrives i parentes, når der er doserbar delekærv/krydskærv, dvs. delekærven deler tabletten i ligelige dele. Informationen om delekærv/krydskærv vil i disse tilfælde være placeret i afsnittet "Dispenseringsform" på pro.medicin.dk og i afsnittet "Lægemiddelformer" på min.medicin.dk. Hvis delekærven/krydskærven derimod kun er til for at lette indtagelsen, vil der ikke stå noget om delekærv/krydskærv.

 

  • På beskrivelsen af præparater, hvor delekærven/krydskærven ikke kan bruges til at dosere til to halve tabletter/fire kvarte tabletter, vil der i feltet "Dosering" (gælder både pro og min) stå: "Bemærk: Delekærven/krydskærven kan anvendes til at lette indtagelse. Det kan ikke garanteres, at en halv/kvart tablet indeholder halv/fjerdedel dosis."

 

Læs mere om forskellige typer tabletter og kapsler på min.medicin.dk. 

 

Se den lille animationsfilm om delekærv: 

 

 

Eller læs om lægemidler til oral administration på pro.medicin.dk.