Godt nyt til bloddonorer, som tager medicin

Publiceret: 03.01.2011

Af farmaceut Louise Thrane 

 

Hvis du er bloddonor og tager medicin, kan du nu se på min.medicin.dk, om du må give blod i blodbanken med det samme, eller om du befinder dig i en såkaldt karantæneperiode og skal vente fx et døgn. 

 

Under alle præparatbeskrivelser i min.medicin.dk er der nu et felt, der hedder "bloddonor". Her står der enten "Må tappes" eller "Må ikke tappes" efterfulgt af uddybende oplysninger. 

 

Hvem har gavn af disse oplysninger? 
Der er ca. 237.000 bloddonorer i Danmark og af dem, er der mange, der tager medicin. Et klik på min.medicin.dk inden en tur i blodbanken kan hindre, at du som bloddonor går forgæves.   

 

"I min tid som bloddonor, var jeg ofte i tvivl, om jeg måtte give blod, hvis jeg havde taget antihistaminer for min høfeber", siger Pia Knudsen, og er ikke i tvivl om, at hun ville have tjekket min.medicin.dk, inden hun tog i blodbanken, hvis den havde eksisteret dengang. 

 

Personalet i blodbankerne har i årevis haft adgang til disse oplysninger og brugt dem flittigt. Siden blev oplysningerne tilgængelige for læger og farmaceuter, og nu er turen så kommet til borgeren.  

Se: www.bloddonor.dk