Hvad er macrogol?

Revisionsdato: 05.03.2018

Macrogol er et stof, der bruges i en lang række lægemidler. Macrogol er det samme som amerikansk olie, og dets kemiske navn er "polyethylenglycol (PEG)" eller "polyoxyleret ricinusolie". 

 

Macrogol bruges som hjælpestof i en lang række lægemidler. Macrogol er desuden det aktive stof i lægemidler, der indeholder Macrogol 3350 og Macrogol 4000. Midlerne virker ved at trække væske ind i tarmen. De bruges mod forstoppelse og til at tømme tarmen, fx før en undersøgelse af tarmen.  

 

Overfølsomhed overfor macrogol 

Symptomer på overfølsomhed overfor macrogoler er fx allergisk hævelse i ansigtet, mundhulen og strubehovedet eller alvorlig allergisk tilstand med hurtigt blodtryksfald, åndedrætsbesvær og evt. kramper (anafylaktisk chok)). Er man overfølsom overfor et macrogol, bør man derfor undgå alle typer macrogoler.  

 

Macrogoler på min.medicin.dk 

Hvis et lægemiddel indeholder macrogol som hjælpestof, vil det være beskrevet under afsnittet "Hjælpestoffer" i præparatbeskrivelserne på min.medicin.dk - se fx Alnok®.  

Hvis et lægemiddel indeholder macrogol som aktivt indholdsstof, vil det være beskrevet under afsnittet "Virksomme stoffer". Se fx Gangiden®

 

Du kan også se en samlet liste over lægemidler, der indeholder macrogol som hjælpestof.